Moses (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 119
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210053702
Omtale Moses
Med Moses har Einar O. Risa har skrevet en nærgående, morsom og overraskende roman om 1814

Eidsvoll 1814. En forsamling valgte representanter befinner seg på Carsten Ankers gods, midt i den norske ødemarken. Danmark mistet Norge til Sverige i Kielfreden i januar, men norsk selvstendighet er fortsatt ikke tapt. 17. mai vedtar de 112 mennene den nye norske grunnloven etter én måneds intenst arbeid, den frieste og mest liberale i Europa. Med unntak av den ene paragrafen, da, nummer 2. For fremdeles er det slik at jødene skal nektes adgang til riket.
Blant eidsvollsmennene er også John Moses fra Kristiansund, en norsk-jødisk skipsreder og handelsmann i klippfisk. Hva skal han tro om dette eiendommelige landet? Om alle de gode nordmenn som brisker seg med sin norskhet? Om den taletrengte Nicolai Wergeland, som for enhver pris vil holde hans folk utenfor? Om den danske prinsen som vil bli norsk konge?
Med Moses har Einar O. Risa har skrevet en nærgående, morsom og overraskende roman om 1814. En roman om identitet og historie, som under grunnlovsjubileet vil minne om de blinde flekker selv blant de mest liberale og frie.

Til toppen

Andre utgaver

Moses
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Einar O. Risa: