Morsmål (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 247
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203352713
Omtale Morsmål
Aasne Linnestås "Morsmål" utforsker hva som skjer om vi slipper den som har opplevd noe traumatisk helt inn på oss. Hva risikerer vi da?
"Morsmål" er en diktbok som også kan leses som en roman. En norsk kvinne møter en kvinne som kommer utenfra, bortenfor Europas grenser. Det blir et møte som utfordrer begge - språklig, kulturelt, emosjonelt. Bak teksten ligger et raseri over den fysiske og psykologiske volden mennesker utsettes for over hele verden hver eneste dag. Men også et brennende ønske om å se den andre.


"I diktsamlinga «Morsmål» sirklar ho poetisk og punktromanliknande kring eit møte mellom ei norsk kvinne og ei som kjem utanfrå. I avdelingar med namn som «terskel», «vinter», «kalveland», «gebrokken» og «opphold/tillatelse» skapar ho på 250 sider eit leikande, famlande og av og til slåande verk."
Helge Torvund, Dagbladet

"Sjelden har ømtålige og vanskelige tema som asylpolitikk, overgrep og misbruk blitt behandlet flottere enn i Aasne Linnestås diktbok 'Morsmål' ... Aasne Linnestå skriver inderlig vakkert og fanger sårheten ... Jeg hadde lite kjennskap til Aasne Linnestås forfatterskap før jeg leste 'Morsmål'. Etter endt lesning kan jeg trygt si at det har vært et kjærkomment bekjentskap, som jeg kommer
til å pleie videre."
Mari Reinholt Aas, Vårt Land

"Aasne Linnestå velger seg egenrådige tema som har mye å tilføre oss."
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

"Linnestå makter i denne ambisiøse og risikable diktboka å skape et inntrykk av at dette er en 'sann historie'."
Cathrine Strøm, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Morsmål
Bokmål Ebok 2013