Megaheks (Heftet)

Forfatter:

Simon Hanselmann (Illustratør) Cis-Doris Andreassen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 217
Illustratør: Hanselmann, Simon
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
Oversatt av: Andreassen, Cis-Doris
ISBN/EAN: 9788282550635
Omtale Megaheks
Megg, en stein heks, Mogg, hennes kattekjæreste, og vennene Owl og Werewolf Jones, sliter med å ta inn over seg depresjon, stoffmisbruk, seksualitet, fattigdom, mangel på ambisjoner og sine komplekse følelser for hverandre. Det som ved første øyekast framstår som en episodisk slacker-stoner-komedie, drar seg til og blir en karakterstudie av forstadsennui som ikke står tilbake for verkene til Solondz, Groening eller Flaubert. Hanselmanns persontegning og visuelle kreativitet meisler fram stort patos fra slapstick-enkelheten i bokas psykedeliske, absurde premiss.

Simon Hanselmann ble født i 1981 i Launceston, Tasmania. Hans bøker om Megg og Mogg er oversatt til tretten språk, nominert til flere Ignatz- og Eisner-priser, og tildelt .Beste serie" på Angoulême International Comics Festival i 2018.

«Simon Hanselmann er utvilsomt ekte vare. Han tar sitte-hjemme-og-bli-stein-livet så på kornet at jeg faktisk synes tegneseriene hans er skikkelig deprimerende og takker Gud for at jeg aldri noensinne trenger å henge med sånne folk igjen.» - Daniel Clowes

"Megaheks er som Seinfeld pakket inn i en av Vegar Vinge og Ida Müllers Ibsen-oppsetninger."
Aksel Kielland, Morgenbladet

Til toppen