Maskespill (Innbundet)

Forfatter:

Kari Näumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 251
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Máscaras
Oversatt av: Näumann, Kari
ISBN/EAN: 9788274885264
Omtale Maskespill
En kropp blir funnet kvalt i en park i Havana. Det viser seg å være en ung transvestitt kledd i en vakker, rød kjole. Politietterforsker Mario Conde finner ut at offeret i tiden før han blir myrdet, rømte fra familien sin og søkte tilflukt hos en glemt forfatter og teaterregissør, Marqués, som i sin tid ble dømt av staten for å være en «utagerende homofil». Idet sommerheten slår innover Havana beveger Mario Conde seg gjennom en kubansk virkelighet hvor ingenting er slik man skulle tro - en mørk og fascinerende verden hvor ulykker kan skje når som helst.

Paduras mesterlige prosa og hans sans for detaljer fremkaller et Havana som millioner av turister har blitt kjent med: smul.drende arkitektur, avskallende maling og pulserende, for.herdet sensualitet under den tropiske solen.

Maskespill i Havana er den tredje boken i Leonardo Paduras kritikerroste Havana-kvartett. For serien har han mottatt en rekke priser, blant annet Premio Café de Gijón-prisen, Novela Negra-prisen og den spanske Premio Hammett-prisen. Tidligere utgivelser på norsk er Vinter i Havana og Storm i Havana.

Oversatt av Kari Näumann

Til toppen

Andre utgaver

Maskespill
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Leonardo Padura: