Maja jordmor (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Aurora forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269041538
Omtale Maja jordmor
Det var jordmor hun ville bli. Det bestemte hun seg for allerede tidlig i oppveksten. Selv om den lille jenta fra Melandsjø på Hitra først trodde at babyen lå i jordmorkofferten som jordmora hadde med seg. I 1963 var hun ferdig utdannet jordmor. Og i løpet av sin yrkeskarriere tok Marie Johanne Strøm, som senere gikk under navnet Maja Jordmor, imot over 3000 barn til verden.
Historien om Maja Jordmor forteller om en målbevisst og ung jente som vokste opp under krigen i Norge og fikk sin drøm om å bli jordmor oppfylt. Vi følger Marie fra oppveksten i Trøndelag, gjennom ungdomsårene, studietiden i hovedstaden og deretter hvordan hun som yrkesaktiv og småbarnsmor må takle store og små utfordringer i livet. Det var tøffe tak å være jordmor og hun måtte være parat for å stille opp på kort varsel, uansett vær og vind. Men for Marie var jordmorrollen mer et kall og en livsstil enn en jobb. Det var nok derfor også Marie ble en svært populær jordmor. For henne var hver eneste fødsel spesiell. Det å se et nyfødt barn trekke pusten for første gang, høre den første gråten og glippe med øynene mot den nye verden var for Maja noe av det største i livet.
For sin lange og trofaste gjerning som jordmor tok hun imot Kongens fortjenestmedalje. Når har hun også fått sin egen bok, Maja Jordmor. Historien har blitt ett helt liv. Det er forfatter Vigdis Sylthe Schei som har ført historien om den ekstraordinære jordmorens liv i pennen etter mange samtaler med Maja og noen av hennes nærmeste.

Til toppen