Liras øyne (Heftet)

thriller

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 311
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
Originaltittel: Les yeux de Lira
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788210053139
Omtale Liras øyne
En antikorrupsjonsthriller av Eva Joly og Judith Perrignon. «En kraftig oppvekker for de som tror finanskrisen bare var et stort uhell,» skriver den franske avisen Libération.

Juli 2010. I Lagos i Nigeria blir sjefen for økonomiavsnittet, Nwankwo Ganbo, og familien hans i all hemmelighet ført ut av hjemlandet av den norske etterretningstjenesten.
I Nice i Frankrike blir liket av bankmannen Leif Stefanssons kone funnet i havnebassenget. Den unge rettsskriveren Félix blir sentral i undersøkelsene på Stefanssons yacht.
Gravejournalisten Lira reiser fra Sankt Petersburg til London. Oligarken Lusjskij skal gjøre sin entré i City, under den russiske forsvarsindustriens kontroll. Det blir én reportasje for mye.
Handlingen utspiller seg i Nigeria, England, Frankrike, Russland og Færøyene. Lira, Félix og Nwankwo blir vitner til en serie dødsfall, og etterforskningen deres avdekker urovekkende forbindelser mellom hendelser i disse landene. Når de blir forfulgt av Lusjskijs folk, vestlige etterretningsagenter og nigerianske oljefyrster, tvinges de til å stå sammen, ansikt til ansikt med verdens kaos.
En nervepirrende jakt. Ingen vei tilbake.

Til toppen