Kompani Orheim (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2005
Innleser: Berven, Yngve
Spilletid: 14:23
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242133700
Omtale Kompani Orheim
Kompani Orheim er den lille familien som består av mamma og pappa og Jarle. De bor i et rekkehus med carport i Norges oljehovedstad Stavanger. Det eneste de vil, er at alt skal være fint. Men hva hendte med Kompani Orheim? Hvorfor var det slik at de som ville hverandre så godt, gjorde hverandre så vondt?
Som krigstidas Kompani Linge skulle de utholde alt av motgang og farlige utfordringer. Mor Sara, far Terje og lille Jarle skulle personifisere selveste middelklasseharmonien, med rekkehus, gressklipper, fotballtrening og tommelen i været. Jarle er viljesterk og vil gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft, han blir antirasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. En dag bytter han etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger - nå heter han Jarle Klepp. Hvorfor?
I tresomheten begynner far å drikke, og mye går galt. Men i tørre perioder er han euforisk i sin iver etter å holde kompaniet sammen i limingen. Han designer en "andre verdenskrig-ferie" for sin motvillige familie, de drar på fjelltur på Hardangervidda med utgangspunkt i Rjukan og Vemork og tungtvannshistorien, med minimalt av proviant. Det må sprekke, og det sprekker så hele vidda knaker.

Til toppen

Andre utgaver

Kompani Orheim
Bokmål Heftet 2006
Kompani Orheim
Bokmål Heftet 2010
Kompani Orheim
Bokmål Ebok 2012