Kjære Elling av Ingvar Ambjørnsen (Ebok)
Ebok

Kjære Elling (Ebok)

30 år med utsikt til paradiset

Serie: Elling 

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.99 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Elling
ISBN/EAN: 9788202802134
Omtale Kjære Elling

Kjære Elling er et festskrift til Elling i anledning at det i år er 30 år siden Ingvar Ambjørnsens roman Utsikt til paradiset utkom.

Med utgivelsen av denne romanen ble en litterær kultfigur født: Vår alles kjære Elling. I dette festskriftet har vi samlet et knippe forfattere og kulturpersonligheter til å skrive tekster om Elling og hilsener til ham, jubilanten.

Mimir Kristjansson spør for eksempel: Kan Elling gi oss svaret på Arbeiderpartiets krise? Hvem ville Elling ha samlet på utklipp med i dag?

Forfatter og psykolog Helene Flood spør: Hvordan opplever Elling, med alle sine nykker og idiosynkrasier, samtiden i 2022? Hun bruker Elling fra Utsikt til paradiset som speil på mediehverdagen vår på nettet. Er det sosialt akseptabelt å kikke, eller er det noe skamfullt vi må skjule?

Og Tore Renberg spør: E dette med Elling løye eller e det tragedie?

Festskriftet inneholder et knippe lengre essayistiske tekster om Elling, i tillegg til en rekke korte festskrifthilsener til Elling.

Bidragsytere, i tillegg til ovennevnte, er blant annet: Vigdis Hjorth, Per Christian Ellefsen, Sunniva M. Roligheten, Lars Saabye Christensen, Kjersti Halvorsen. Og så videre.

Til toppen

Andre utgaver

Kjære Elling
Bokmål Innbundet 2023

Flere bøker av Ingvar Ambjørnsen:

Bøker i serien