Kammerpiken (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 270
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205423282
Omtale Kammerpiken
En roman om dronning Mauds påklederske Oslo, 1926. Hilda Cooper kommer fra England for å jobbe som dronning Mauds kammerpike. Innenfor Slottets vegger, i sterk kontrast til livet utenfor, innordnes hun i et hierarkisk samfunn av tjenere, etikette, måltider og dronningens stadige kjoleskift.Hilda Cooper ble, i likhet med sin underordnede kammerpike Violet Wond, boende på Slottet under tre norske konger, fram til sin død på 1990-tallet. Hun opplevde aldri samlivet med en mann, hun stiftet aldri familie. Men hun levde for kjolene, for minnene om dronningen, for plikten.Romanen er basert på samtaler med folk som kjente de to kammerpikene. "En nydelig liten roman, dette, om en svunnen tid på det kongelige slott."
Guri Hjeltnes, VG  "Cecilie Enger nærmer seg de to kvinnene med respekt og varme. Som menneske vokser Hilda Cooper for oss. Forfatteren bruker små, men presise virkemidler i denne fortellingen, og romanen er blitt et stillferdig og gripende portrett av et uvanlig liv."
Line Baugstø, Dagens Næringsliv "et finslipt stykke litteratur"
Turid Larsen, Dagsavisen "Gjennom stille observasjoner og små detaljer gir Cecilie Enger liv og nærhet til en bit av norsk historie, kongehus, politikk og kvinners stilling. Det er et elegant og vakkert stykke litteratur." Tara  "I sannhet en livshistorie som er en enestående og ganske forunderlig, selvvalgt livskjebne"
Finn Stenstad, Tønsberg Blad "En på samme tid forbløffende og sjarmerende historie."
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Til toppen

Andre utgaver

Kammerpiken
Bokmål Ebok 2011
Kammerpiken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Cecilie Enger:

Bøker i serien