Jeger den jeger. Alltid en annen (Innbundet)

utvalgte dikt 1960-2009

Forfatter:

Stein Mehren (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 159
Illustratør: Mehren, Stein
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203197192
Omtale Jeger den jeger. Alltid en annen
Stein Mehren hører til våre fremste lyrikere. I dette diktutvalget presenteres et tverrsnitt av hans lyrikk. Utvalget er representativt både for Mehrens litterære stil og tematikk. Det spenner over hele forfatterskapet, og demonstrerer derfor også utviklingen i Mehrens poetiske livsverk.
Utvalget er imidlertid ikke kronologisk ordnet. Diktene er samlet i tematiske grupper der både den filosofiske Mehren, metafysikeren, kjærlighetsdikteren, selvbiografen, kulturkritikeren og den politisk engasjerte dikteren kommer til orde. Både korte, konsise uttrykksformer, billedrike dikt, episke tekster og symfoniske langdikt er representert.
Utvalget er gjort av professor Per Thomas Andersen. "Har du ikke lest Mehren før, er dette boka å begynne med."
Bjarne Markussen, Fædrelandsvennen (terningkast 6)

"At Stein Mehrens omfangsrike og mangslungne verk er DET store norske lyriske forfatterskapet det siste halve århundret, står stadig klarere for meg for hvert år som renner i havet. Metafysisk og konkret, filosofisk og sanselig, representativ og personlig har han til enhver tid hatt noe relevant og viktig å si til vår tid - til kjenner og lekmann. (...) At Mehren aldri fikk Nordisk råds litteraturpris, er allerede en av de langvarige skandalene i vårt såkalte litterære liv. At Svenska Akademin ennå ikke har kjent sin besøkelsestid, er pinlig nok i seg selv - etter at mer enn én dikter under hans nivå har mottatt Nobelprisen. I påvente av den uunngåelige store samleutgaven av hans lyriske livsverk er det skjønnsomme utvalget professor Per Thomas Andersen her har foretatt, en mer enn velkommen «stopgap». Bindet er illustrert av Mehren selv, som også er billedkunstner, og gir et både kresent og representativt tverrsnitt av hans rike produksjon."
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Stein Mehren: