Jeg satte mitt håp til verden (Heftet)

dikt om å få barn

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 67
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205521759
Omtale Jeg satte mitt håp til verden
Cathrine Grøndahls fantastiske diktsamling om å bli mor, nå i ny utgave I 2009 utkom Cathrine Grøndahls diktsamling Jeg satte mitt håp til verden. Den fikk strålende kritikker, og har siden blitt lest av kommende, nybakte og erfarne foreldre. Nå foreligger den i ny utgave. Jeg satte mitt håp til verden er dikt om å bli mor; om å forlate sivilisasjonen for en stund i fødestua, trille ut med et mirakel, leve i tidssoner av melk og søvn, plante barn i barnehagen, følge Pippi til danseskolen og komme hjem med Annika og tumle rundt i en tilværelse inni en vaskemaskin. Still alle klokker!
Et barn er født i Betlehem,
i Oslo by, 
i alle hjem!
Skriv ned historiene om dem
Skriv ned klokkeslettet
Still alle klokker etter dette
Still deg i begynnelsen av tiden
Og her, 
hvor diktet ender på siden, 
skal det ikke ta slutt,
men skrives videre 
uavbrutt Anmelderne mener: "Jeg satte mitt håp til verden er dikt om fødsel, epidural og ammetåke, men også det å ha barn, om kjærligheten til dem, å se dem vokse og forandre seg. Grøndahls direkte språk er befriende lite mystisk og innpakket, men likevel komplekst. Hun møter leseren med sterke innsikter og overraskende bilder." 
Marie Aubert, Aftenposten "Boka består av både morsomme og nydelige dikt med stor gjenkjenningsverdi for alle som har småbarn. Hvilket ikke skal tas som et hint til lesere uten barn som lurer på om de skal føle seg ekskludert. Diktene kan leses som en type kjærlighetspoesi, med alt det innebærer av gleder, sorger, forsakelser og berikelser, og har relevans for flere enn småbarnsforeldre." 
Espen Stueland, Klassekampen "Grøndahls poetiske stil kjennetegnes av det djerve, eruptive og pågående. Jubel, grenseløs kjærlighet og ekstase går hånd i hånd med lett fortvilelse, følelse av forsakelse og stress." 
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende "Jeg satte mitt håp til verden er en diktsamling som også kan nå ut til mennesker som vanligvis ikke leser dikt. Og kanskje er Grøndahls dikt like matnyttige som mange av de kommersielle håndbøkene som finnes for nybakte foreldre? Grøndahl viser uansett at hun er en viktig norsk samtidspoet." 
Brynjulf Jung Tjønn, NRK "For jeg kan trygt si at poeten Cathrine Grøndahl rett og slett reddet hele den forfrosne uken min. Samlingen Jeg satte mitt håp til verden, hvor tematikken er den moderne morsrollen, er noe av det varmeste jeg har lest på lenge [...] Jeg satte mitt håp til verden klarer å berøre uten å bli sentimental, den er lettfattelig uten å bli banal og klarer samtidig å si noe ekte og intelligent om familiehverdagen." 
Elise Nyborg Eriksen, ABC Nyheter

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Cathrine Grøndahl:

Bøker i serien