James Franco spytter når han snakker (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Daniel Lynau (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 418
Illustratør: Lynau, Daniel
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205508095
Omtale James Franco spytter når han snakker
Kritikerrost debutant i pocket! Kenneth vokser opp i Skien, i en familie preget av hemmeligheter, en utagerende storesøster, en forknytt mor og en far som forsøker å holde det hele sammen. Det prøver også Kenneth, ved å få sin innesluttede mormor til å fortelle sannheten om det som en gang skjedde. Og ved å besverge virkeligheten gjennom å dikte historier og speide etter stjerneskudd. Men når noen sprayer «Kenneth er homo» på kinoveggen, har han ikke lenger noe valg: Han må ut og bort, først til Oslo og senere til New York, der han snart befinner seg i en virvel av hendelser. «Storslagen»
Arne Hugo Stølan, VG «Fortellertalent»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad «Språket glitrer»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa «Romanen oser av energi og en myldrende fortellerglede.»
Hilde Slåtto, Vårt Land
 
«... en herlig gammelmodig roman, i all sin storkjeftede raushet ... Vil du være med, så heng på.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
 
«... et innbydende, Disney-glitrende, samtidig både utstudert og upolert språk. Det er pubertalt og bittersøtt på en medrivende måte, og en rørende skildring av en skjør og skeiv barndom på 1990-tallet.»
Silje Bekeng-Flemmen, Klassekampen
  
«Talentfull debut.»
Stein Roll, Adresseavisen «Det er sjelden å lese en norsk debutroman med en så rik språklig palett. Eikehaug behersker både den brede fortellingen, de intensive øyeblikksbildene, de dvelende og drømmende passasjene og de psykologisk gjennomtrengende og avslørende beskrivelsene. Det er gjort med overskudd, fortellerglede og virtuositet.»
Arne Hugo Stølan, VG
 
«... James Franco spytter når han snakker har blitt en underholdende og overbevisende debutroman, skrevet fram med overskudd og fortellerglede, av en forfatter med stort språklig register, åpenbart fortellertalent og stålkontroll på virkemidlene.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
 
«Språket glitrer rundt avgrunnene.»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

Til toppen

Andre utgaver

Bøker i serien