Iskald (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 292
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205511705
Omtale Iskald
Agnes Lovise Matre er tilbake med ny krim etter suksessen «Skinnet bedrar». Klokken 05.00 ljomer lyden fra fløyta på M/F «Utne» mellom fjellene i Hardanger. Norseman Xtreme er i gang, verdens tøffeste og desidert kaldeste triatlonkonkurranse. Den lokale lensmannen Bengt Alvsaker er en av 250 nervøse utøverne som hopper i den mørke, iskalde fjorden. Men da han og de andre svømmerne har kavet seg i land i Eidfjord for å hive seg på syklene, ligger en skikkelse med startnummer 22 livløs igjen i vannet.Da opptellingen gjøres ved konkurransens slutt, viser det seg at en deltaker med samme startnummer likevel er kommet velberget i mål på Gaustatoppen. Hvem er da den druknede, og hvordan havnet han blant Xtreme-deltakerne? Det blir snart åpenbart at det ikke var en ulykke.Bengt Alvsaker og hans team står foran sin hittil mest kompliserte sak. Jakten på en drapsmann i det lille lokalsamfunnet skal virvle opp mye grums og avdekke gamle og betente hemmeligheter. De idylliske Hardanger-bygdene blir aldri de samme igjen.  Anmelderne mener: «Agnes Matre skriver godt og medrivende [...]. Hun har skapt et univers som både hun og leseren trives i. Vi er i vakre Hardanger med sine fjorder og frukttrær. En effektiv kontrast til mørke gjerninger som Matre drysser utover i krimromanen sin.»
Truls Horvei, Haugesunds Avis «Matre skriver troverdig og nyansert om hvordan spillegalskap leder til ødelagt familieliv og desperate handlinger.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende «Agnes Lovise Matre kan skrive - og rammen rundt årets krimbok Iskald er god.»
Sindre Hovdenakk, VG «De som likte Skinnet bedrar, har også mye å glede seg over i årets roman. Vestlandet er vilt og vakkert, og for min del er det fremdeles forfriskende å forlate Oslo til fordel for landsbygda i en norsk krim.»
Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet «Elegant og spennende.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Andre utgaver

Iskald
Bokmål Ebok 2019
Iskald
Bokmål Heftet 2020
Iskald
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Agnes Lovise Matre: