Imot kunsten (Heftet)

(notatbøkene)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 163
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205396166
Omtale Imot kunsten
Tildelt Kritikerprisen og Gyldendalprisen 2009. Nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Imot kunsten er en roman om en gutt som blir forfatter. Det er en poetisk, nærgående skildring av levd liv, og det er en beretning om en slekt og en slekts historier, om hvordan tidligere generasjoner setter sitt avtrykk i etterkommerne. «Imot kunsten handler om savn, og Tomas Espedal fortjener å bli utgitt på førti språk»
Frode Johansen Riopelle, Klassekampen «Ingen i byene, ingen på landet, ikke engang Karl Ove Knausgård, skriver bedre prosa enn Espedal. Hans roman av året er rett og slett en sjelden oppvisning i nydelig språk og sårvakkert innhold.»
Stein Roll i «Årets leseopplevelse», Adresseavisen «Espedals bøker de siste ti årene har bare blitt bedre, side for side, jeg er bekymret for hvor det skal ende. Den nyeste, Imot kunsten (notatbøkene) er en av de vakreste, viktigste bøkene jeg har lest på mange år, skrevet så presist, så gjennomført dyktig, så lydløst eksplosivt og nådeløst kvalitativt utmattende at jeg ikke kan unngå å tenke omtrent det samme som Sigmund Jensen skrev i Stavanger Aftenblad for fire år siden: «Det er komplett ubegripelig at skjønnlitteratur av en så høy kvalitet som det Espedal gang på gang leverer, ikke skal kunne nå et bredere publikum.» »
Johan Harstad, KlassekampenIntervju på nettsidene til Bergen FolkebibliotekKritikerlagets tale til Tomas Espedal i forbindelse med tildelingen av Kritikerprisen 2009

Til toppen

Andre utgaver

Imot kunsten
Bokmål Ebok 2011
Imot kunsten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Tomas Espedal:

Bøker i serien