Ildvitnet (Innbundet)

Serie: Joona Linna 3

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eldvittnet
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Joona Linna
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202379889
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Ildvitnet

Kidnappet av Kepler

Ble du hypnotisert av Hypnotisøren og fikk bakoversveis av Paganinikontrakten, bør du holde deg fast! Ildvitnet kidnapper deg, og du slipper ikke løs før siste ord er lest.

Et mord skjer på Birgittagården, et behandlingshjem for destruktive jenter i Nord-Sverige. Et uhyggelig mord. Hele rommet er nedstenket av blod, men ingen har sett noe. Det finnes ingen vitner eller spor som kan avsløre morderen. En av jentene, Vicky, er sporløst forsvunnet. Mye tyder på at hun har utført de bestialske mordene og flyktet i panikk. Men hvor er hun?

Grusom fortid
Politimannen Joona Linna ser sammenhenger ingen andre ser. Og endelig, i tillegg til den velturnerte spenningen som mordgåten i Ildvitnet varter opp med, byr ekteparet Kepler nå på en smakebit av historien om Joona Linnas mystiske fortid. En fortid som gjemmer et oppgjør med Sveriges mest grusomme seriedrapsmann gjennom tidene. Vi aner konturene av en ny, mørk fortelling som ennå ikke er fortalt, men som kanskje blir kronen på verket i Keplers fantastiske forfatterskap?

En film du ikke kan stoppe
Du leser Ildvitnet med bankende hjerte og frysninger på ryggen. Det er som en film, der jakten på morderen hele tiden tar voldsomme og uventede vendinger. Hvert svar leder til nye gåter, og det som nettopp var enkelt og glassklart, er plutselig labyrintisk. Kepler kan det med å skrive om alvorlige temaer på en uutholdelig spennende måte. Når de i tillegg er unike historiefortellere, blir det uhyggelig bra. Vi er innom et skummelt slaktehus, en diger demning, et bortgjemt lager for gamle T-banevogner, en enorm bolig av glass og betong i den svenske fjellheimen og sist, men ikke minst, Birgittagården, der det hele starter ...

Til toppen

Andre utgaver

Ildvitnet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Ildvitnet
Bokmål Ebok 2012
Ildvitnet
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Lars Kepler:

Om forfatter Lars Kepler

For et par år siden ble Sverige hjemsøkt av en mystisk krimgåte: Hvem sto bak pseudonymet Lars Kepler, forfatteren av den oppsiktsvekkende debutromanen Hypnotisøren? Etter mye spekulasjoner kom endelig sannheten for en dag: Det var ikke én forfatter, men to! Ekteparet Alexander (42) og Alexandra (43) Coelho Ahndoril  planlegger en krimserie på totalt 8 bøker, rettighetene er solgt til 30 land og filmatisering av første bok er allerede i gang.

Til toppen

Bøker i serien