Hør vinden synge ; Flipperspill, 1973 (Heftet)

Forfatter:

Yngve Johan Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 277
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kaze no uta o kike ; Nen no pinboru
Oversatt av: Larsen, Yngve Johan
ISBN/EAN: 9788253038551
Omtale Hør vinden synge ; Flipperspill, 1973
Over 35 år etter utgivelsen er Haruki Murakamis to første romaner nå tilgjengelig på norsk for første gang, samlet i ett bind og med et nyskrevet forord av forfatteren.

I tiden rundt og etter studiene tilbringer den navnløse fortelleren og vennen hans Rotta tiden på Jay's Bar i hjembyen. De drikker øl, hører låter på jukeboksen og snakker om litteraturen, livet og om jenter. Noen år senere jobber fortelleren som oversetter og bor sammen med to identiske tvillinger som brått har flyttet inn. Han hjemsøkes av minnet om et tidligere forhold og om et helt spesielt flipperspill som ikke vil slippe taket.

Allerede i disse fascinerende debutbøkene møter vi mange av de temaene Murakami er blitt så kjent for, som ensomhet, oppvekst og studentliv, men også jazz, amerikansk litteratur, matlaging og ung kjærlighet. Bøkene kombinerer det velkjente nære og underfundig murakamiske med en frisk og fri og ungdommelig holdning til livet og skrivingen.

Hør vinden synge og Flipperspill, 1973 utgjør første og andre del av den såkalte «Serien om Rotta», som ble avsluttet med Sauejakten og Dans dans dans. Dette er obligatorisk lesning for alle Murakami-lesere og tilhengere av nyskapende, moderne litteratur.

Til toppen

Andre utgaver