Norsk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392840
Omtale Norsk

Andreas Viestads kjærlighetserklæring til norsk mat og norske råvarer.

Over 100 gode og norske klassikere presentert på en enkel og moderne måte.
Lær deg å lage tradisjonsrike favorittretter til hverdags og fest. Du får også tips til hvordan du med enkle grep kan servere den samme råvaren på en helt annen og ny måte. Kokt laks med agurksalat og pepperrotrømme og bakt laks med ingefær og soyasaus. Klassisk fårikål og honningglasert lammelår. Bacalao, rypebryst, finnbiff og reinsdyrcarpaccio, hjemmelaget krokanis og akevittsorbet. Og er det ikke på tide å slå et slag for lapskaus, seibiff med løk, medisterkaker, ertesuppe og rødspette med remulade?

Andreas Viestads beste og mest populære oppskrifter på norsk tradisjonsmat. Alle rettene er illustrert av den anerkjente fotografen Mette Randem.

Andreas Viestad (f. 1973) er en av våre mest populære matjournalister og kokebokforfattere. Han har ukentlig spalte i Dagbladets Magasinet og er også kjent fra tv-serien En bit av Norge. Andreas Viestad står bak Geitmyra kultursenter for barn i Oslo.

Til toppen

Om forfatter Andreas Viestad

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor på Bislett i Oslo, på slektsgården Viestad i Farsund og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Magasinet, nå også internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Har utgitt flere kokebøker, de siste på Cappelen Damm.

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997-1998
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1998
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia.

Til toppen