Heimskringla (Innbundet)

norske kongesagaer

Serie: Snorre 

Forfatter:

Halfdan Egedius (Illustratør) Christian Krohg (Illustratør) Gerhard Munthe (Illustratør) Eilif Peterssen (Illustratør) Erik Werenskiold (Illustratør) Wilhelm Wetlesen (Illustratør) Kjell Arild Pollestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 918
Illustratør: Egedius, Halfdan , Krohg, Christian , Munthe, Gerhard , Peterssen, Eilif , Werenskiold, Erik og Wetlesen, Wilhelm
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Oversatt av: Pollestad, Kjell Arild
Serie: Snorre
ISBN/EAN: 9788205514072
Omtale Heimskringla
De norske kongesagaer i ny litterær språkdrakt. De norske kongesagaer av Snorre er ikke bare det fremste historiske referanseverk vi har i Norden, det er også et grunnleggende verk i nordisk litteratur. Et vell av dramatiske fortellinger taler rett til den moderne leser over et hav av tid - lykkelig er det folk som har en så enestående kunstnerisk fremstilling av sin egen tilblivelse.
 
Kjell Arild Pollestad har gitt Snorre en helt ny litterær språkdrakt. Sagaens særegne stil er beholdt, men den er ikledd et mer moderne uttrykk som gjør den lettere tilgjengelig for dagens lesere. Med denne oversettelsen kan Snorre igjen bli en grunnpilar for norsk selvforståelse og historie for nye generasjoner.

Til toppen

Bøker i serien