Happy Sally (Heftet)

Forfatter:

Monica Aasprong (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 196
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Happy Sally
Oversatt av: Aasprong, Monica
ISBN/EAN: 9788203370793
Omtale Happy Sally
"Happy Sally" er en fantasi om to kvinner som er besatt av prestasjoner og store ideer. Den ene er Sally Bauer, i 1939 ble hun den første skandinav som krysset Den engelske kanalen. Den andre er Ellen som mange år senere forsøker å gjenta bragden. Hennes lengsel etter å svømme bestemmer alt omkring henne.
Når Ellens datter kommer til Dover for å minnes kanalsommeren, speiler morens utopi og nederlag seg i historien om Sally Bauer og hennes triumf.

"Happy Sally" er Sara Stridsbergs debutroman. Forfatteren våger å ta opp vanskelige temaer. Kan barn stå i veien for en mammas lykke? Det handler om å satse alt - og med det - de ofrene det krever. For prisen er høy.

"Fortellermåten er skiftende, men språket er praktfullt, og outsiderne som befolker den virker ikke perifere. Snarere borer de i sentrale konsekvenser rundt det å ha et altoverskyggende, og konkret, mål. (...)«Happy Sally» staker ut kursen for et av Nordens mest slående forfatterskap for tiden, og er en glede å lese i seg selv, en duggfrisk roman."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Stridsbergs skrivevilje harmoniserer perfekt med Kanalsvømmernes kraft."
Thea Marie Dolva, Fædrelandsvennen, Terningkast 6

"Hun skriver om betente temaer med stor autoritet og språklig treffsikkerhet, hun pirker i konsekvensen av en besettelse så det knyter seg hos meg. At romanen er blitt oversatt nå, kjennes som en gave. Som yndlingsgenseren du trodde du hadde mistet. Eller boken du ikke visste at fantes."
Ellen Sofie Lauritzen, Aftenposten

"Med sin avanserte beretterstil, spent ut mellom tre ulike jeg-stemmer og tidsplan, med mange sanselige bilder og en rekke uortodokse, sammensatte substantiv demonstrerer Sara Stridsberg - i stilsikker norsk oversettelse - at hun allerede som romandebutant var en særpreget, fascinerende forteller å bite merke i."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Sara Stridsberg skriver så du kan høre kanalhjertet slå. (...) interessant, fylt av sterke strømninger, ukjente dyp og farlige skjær. Sara Stridsberg er for lengst etablert som en grensesprengende forfatter, uinteressert i normalprosa - det lyser lang vei, også av debuten."
Tina Åmodt, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Happy Sally
Bokmål Ebok 2014
Happy Sally
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Sara Stridsberg: