Femtiseks (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 311
Forlag: Prego Mobile
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293369318
Omtale Femtiseks
En gripende historisk roman fra Ungarn anno 1956
Unge og forelskede fantaserer forlovede Eva og Laci om en fremtid sammen. Men i etterdønningene av den korte og brutale revolusjonen, der Sovjetmakten har knust ungarernes drøm om frihet, tar deres liv en brå vending.
Laci frykter for sitt liv når klappjakten på opposisjonelle begynner og lyndomstolene mates av ivrige angivere. Han ser ingen annen utvei enn å flykte, og av kjærlighet til sin forlovede blir 17-årige Eva med ham på flukten fra hjemlandet.
Den dramatiske flukten utsetter paret for harde prøvelser, og angst og usikkerhet for fremtiden tester lojaliteten deres til hverandre.
I flyktningleiren i Østerrike kjemper Eva og Laci for å beholde håpet om en lysere fremtid. De må ta et valg: er det Sør-Afrika, Norge eller Amerika som blir deres nye hjemland? Vil de takle utfordringene i møtet med sine nye landsmenn og en kultur helt ulik deres egen? Eller vil alt rakne og føre dem ut i usikkerhet igjen - uten tilhørighet og kontroll over egne liv?

femtiseks er et mellommenneskelig drama om revolusjon, kjærlighet og håp - basert på en sann historie.

Eva Kitty Bumbulucz (f.1963) er en allsidig kunstner født i Norge av ungarsk opphav.
Hun har bakgrunn som profesjonell sanger i jazzklubb og teater i Budapest, og som stemmetrener og billedkunstner i Norge. Hennes debutroman femtiseks er sterkt motivert av hennes foreldres historie, og hun har skrevet den i håp om å vekke en debatt om hvorfor vi aldri lærer av historien

Til toppen