Etter i saumane (Innbundet)

kultur og politikk i arbeiderklassens hundreår

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 335
Forlag: Gyldendal
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205492790
Omtale Etter i saumane
Kultur og politikk i arbeidarklassens hundreår Det 20. hundreåret var arbeidarklassens hundreår, tidsrommet då fagorganisering og sosialisme fekk sivilisert kapitalismen. Så lenge det varte.
Over heile den vestlege verda er kapitalismens intellektuelle i ferd med å skriva om historia om det 20. hundreåret. I stort som i smått, og på mange felt. Etter i saumane tar for seg historiske emne, men handlar om politikken av i dag. Den aktuelle bakgrunnen er den liberale offensiven for å gi organisering nedanfrå skulda for alle katastrofane i det 20. hundreåret.Den raude tråden i denne boka viser korleis borgarskapets ideologiske klesplagg heng i hop, eller raknar i saumane. Boka tar opp tråden og viser andre måtar å sy saman verdensbilde på. "Fløgstad viser seg med andre ord som en årvåken intellektuell - og med intellektuell mener jeg ikke en «intellektuell» som har lagt seg godt til rette i de bløte dynene diplomer og andre utmerkelser representerer, men intellektuell som i et sylskarpt, mottenkende individ - som har til hensikt å avsløre nedrige løgner i samfunnet."
Olav Løkken Reisop, Dagbladet "Kjartan Fløgstad är en polemiker av rang - utomordentligt väl orienterad i 1900-talshistorien, med en särskilt skarp blick på alla dem som kom undan sin medverkan i nazisternas brottsliga politik och fann sig lönande platser i efterkrigstidens europeiska (och även vissa utomeuropeiska) samhällen."
Anders Björnsson,  Dixikon  "Etter i saumane" er ei provoserande og klok bok. Den engasjerer lesaren og vil vere av stor interesse for alle kulturvitarar."
Nils Gilje, Tidsskrift for kulturforskning 1/2017

Til toppen

Andre utgaver

Etter i saumane
Nynorsk Ebok 2016
Etter i saumane
Nynorsk Heftet 2017

Flere bøker av Kjartan Fløgstad: