En trettimeters reise (Heftet)

Forfatter:

Ellen Karine Berg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 283
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: A hundred foot journey
Oversatt av: Berg, Ellen Karine
ISBN/EAN: 9788205477544
Kategori: Romaner
Omtale En trettimeters reise
Filmpremiere 3. oktober 2014

Hassan Haji vokser opp i bestefarens restaurant i Mumbai, og hans første erfaringer i livet dreier seg om sterkt krydret fiskecurry, turer til det lokale markedet og gourmetutflukter med sin mor.
Da moren dør i en tragisk ulykke, bestemmer storfamilien seg for å bryte opp og begynne på nytt et annet sted. Møtet med en ny kultur i England blir sjokkartet, og familien spiser seg videre gjennom Europa: Det er muslinger og øl i Belgia, steinsopp i Italia og den fineste sjokolade i Sveits. Siste stopp er byen Lumière i de franske alper.
Den viltre Haji-familien tar Lumière med storm. De åpner en indisk restaurant tvers over gaten for den berømte restauranten til Madame Mallory, og snart våkner den trøtte, franske landsbyen til liv av indisk krydder. Mallory må til sin store skrekk innse at den lille gutten på kjøkkenet i den indiske restauranten er en kokk med et naturtalent langt større enn hennes eget. Gradvis går det også opp for Hassan Haji hva som er hans skjebne i livet. Med høye kulinariske ambisjoner setter han kursen for Paris.
Livlig og full av farger, smaker og dufter fra kjøkkenet, er En trettimeters reise en herlig fortelling om familie, nasjonalitet og mystikken rundt den gode smak. Det er også en varm historie om kulturer som møtes, og et ungt menneskes dannelsesreise.

Til toppen