En sjøens helt av Jon Michelet (Lydbok-CD)

En sjøens helt (Lydbok-CD)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2015
Innleser: Nielsen, Erich Kruse
Spilletid: 25:59
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242171528
Omtale En sjøens helt
«Skytteren» er bind to av Jon Michelets bredt anlagte romanverk «En sjøens helt». Her får leserne den store sjøromanen om en side ved andre verdenskrig som ikke tidligere har vært berørt i skjønnlitteraturen.

Nittenåringen Halvor Skramstad har vært med på en dramatisk livbåtseilas etter at M/S Tomar av Tønsberg ble torpedert ved Island. Høsten 1940 blir han tilbudt hyre som lettmatros på et av verdens største tankskip, 16000-tonneren M/T Iberia av Oslo. Halvor vet at skuta frakter flybensin, en last som er like farlig som ammunisjon. Og han vet at Storbritannia desperat trenger bensinen for å holde flyene til Royal Air Force på vingene. Han blir en av de norske tankbåtsjøfolkene som er med på å spille en verdenshistorisk rolle i kampen mot Hitler-Tyskland, i en avgjørende fase av The Battle of Britain.

På havet venter mektige fiender: Det tyske ubåtvåpenet, tyske bombefly, tunge kryssere og dødbringende miner. I Liverpool venter . kanskje . irske Muriel Shannon på Halvor, som elsker henne.

Til toppen

Andre utgaver

En sjøens helt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
En sjøens helt
Bokmål Innbundet 2013
En sjøens helt
Bokmål Ebok 2013
En sjøens helt
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Jon Michelet: