Dommedagshvelvet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788232802272
Omtale Dommedagshvelvet
I slutten av oktober kommer en delegasjon fra Myanmar opp til Svalbard for å deponere frø og korn fra en naturpark nord i landet. Kassen med genetisk materiale skal plasseres i et frølager som ligger i nærheten av en gammel kullgruve langt inn i fjellsiden utenfor Longyearbyen.

Men den norskburmesiske delegasjonen kommer ikke alene til Svalbard. Tre norske etterretningsoffiserer følger med på diskret avstand. Deres oppgave er å finne ut hva som skjedde da den norske miljøvernministeren Ida Gjevik forsvant under et besøk i Myanmar for et halvt år siden. Gjevik er antatt drept, men liket ble ikke funnet.

Politiavdelingen på Sysselmannskontoret, med Knut Fjeld i spissen, blir dratt inn i en virvel av intriger som fletter sammen lokale problemer med internasjonale forviklinger. Bare timer etter at delegasjonen har holdt en minneseremoni for den døde Ida Gjevik, blir en person fra Longyearbyen drept inne i en ishule. Er motivet for mordet lokalt - eller har det sammenheng med den burmesiske delegasjonens besøk?

Til toppen

Flere bøker av Monica Kristensen: