Disse øyeblikk (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 372
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205456860
Omtale Disse øyeblikk
Sterk selvbiografisk beretning fra Herbjørg Wassmo. Disse øyeblikk er historien om et kvinneliv i vår nære norske fortid, om utdannelse og yrkesliv, om mann og barn, om kampen for å eie en flik av egen tid, om å være inntrykksvar og bråsint, åpen for verden og innestengt av egen steilhet. Det er en historie omgitt av det nordnorske landskapets raushet og harde tak. Og det er historien om den unge kvinnen som våget å bryte absolutte tabuer, og som ble en av Norges største og høyest elskede forfattere. Dette sier anmelderne:
"Med «Disse øyeblikk» har Wassmo skrevet en modig og lidenskapelig fortelling - om et forfatterliv, et kvinneliv, et menneskeliv."
Maya Trovik Djuve, Dagbladet "Velskrevet, veldreid, hensynsløst ærlig.(...) Replikkene synger, menneskene i små intense scener driver framstillingen."
Guri Hjeltnes, VG  "Følsomheten er ikke noe ytre som forfatteren trer ned over seg selv og skriften, men en motor eller indre kraft som hever setningene opp fra en gjennomtenkt til en gjennomfølt sfære. Disse setningene har ikke gått gjennom Wassmos hode før de kom ned på papiret; de har gått gjennom hele kroppen.(...) Wassmo foreleser ikke. Livet blir ikke vurdert og forklart. Det blir fortalt. Det er Wassmos diktergave."
Atle Christensen, Aftenposten  

Til toppen

Andre utgaver

Disse øyeblikk
Bokmål Ebok 2013
Disse øyeblikk
Bokmål Heftet 2014
Disse øyeblikk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Herbjørg Wassmo: