Det som aldri dør (Heftet)

en Bogart Bull-krim

Serie: Bogart Bull 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 295
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Bogart Bull
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788281694446
Omtale Det som aldri dør

Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut Den syvende demonen, tar oss denne gang med til Nord-Irland. I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-Irland, fra Belfast og øya Rathlin helt i nord til Armagh i sør - kjent som «the bandit country».

Under et ferieopphold i Nord-Irland blir tidligere høyesterettsdommer John Sand og hans kone Monica myrdet. Kripos-etterforskeren Bogart Bull, som er i landet for å besøke sin morfars gård, koples inn i saken for å bistå førstebetjent Miriam Dixon i det nord-irske politiet. Da også forpakteren på morfarens gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren bærer på en hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid.

Samtidig trekker Borge tråder til urolighetene og attentatene i 1970-årenes Nord-Irland. Konflikten ble formelt bilagt med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere, ikke minst en mystisk «Tobin» og en hittil ukjent fraksjon som synes fast bestemt på å ta opp tråden der IRA slapp den.

Til toppen

Andre utgaver

Det som aldri dør
Bokmål Innbundet 2017
Det som aldri dør
Bokmål Ebok 2017
Det som aldri dør
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Øistein Borge:

Bøker i serien