Det er ikke vår, det er global oppvarming (Heftet)

dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 84
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210052163
Omtale Det er ikke vår, det er global oppvarming
«Jeg prøver å samle tankene som en by», står det i åpningen av Rune F. Hjemås diktsamling Det er ikke vår, det er global oppvarming.

Og her er det mer enn en by på kartet, man forflytter seg over hele kloden, som del av en ung global generasjon. Verden er vårt hjem, med stadig skiftende kulisser som vår historie avtegner seg mot og refleksjonene får bryne seg mot. Samtidig viser tekstene i denne boken oss hvor lett vi tar på dette. Vi benytter oss av den muligheten som billige flybilletter gir, uten større tanke for de miljømessige konsekvensene. Men disse diktene handler også om tid og rom på et mer eksistensielt plan, knyttet til oppvekst, kjærlighet og døden.
Rune F. Hjemås (f. 1982) er fra Heimdal utenfor Trondheim og bor i Oslo. Han har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og har master i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Oslo. Han debuterte i 2008 med prosasamlingen Eg er ikkje redd, eg er ikkje redd, og ga året etter ut novellesamlingen Indianarar. Hjemås har vært publisert i flere antologier og skriver jevnlig for ulike tidsskrifter, aviser og blogger.

Til toppen