Der det finst fuglar (Heftet)

roman

Forfatter:

Ingvild Holvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 332
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
Originaltittel: Hvor der er fugle
Oversatt av: Holvik, Ingvild
ISBN/EAN: 9788234005169
Omtale Der det finst fuglar
Ein litterær pageturner.

«Der det finst fuglar» er eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Ho skriv med eit intenst driv som gjer boka vanskeleg å leggje frå seg - og endå vanskelegare å gløyme - om kva isolasjon, hardt vêr og tapt kjærleik kan drive folk til å gjere.

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven?

«Der det finst fuglar» er ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor.

Til toppen

Andre utgaver

Der det finst fuglar
Nynorsk Innbundet 2020
Der det finst fuglar
Nynorsk Ebok 2020
Der det finst fuglar
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Maren Uthaug: