De fems tegn (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Grønli, Jan
Spilletid: 13:53
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581770
Kategori: Klassisk krim og Nordisk krim
Omtale De fems tegn

De fems tegn er en psykologisk kriminalroman som både på etterforskersiden og forbrytersiden tar opp allmennmenneskelige tema som synd, straff, hevn og tilgivelse. Romanens hovedtema om hvordan både overgripere og offer i mange tiår senere levde videre med krevende minner fra 2. verdenskrig, er fortsatt aktuelt. Særlig i sluttdelen fokuserer romanen på det svært aktuelle undertemaet om krigens natur og hvordan den kan påvirke særlig unge mennesker sterkt.

Fortelleren har, etter tidlig å ha mistet sin kone, flyttet alle sine fremtidshåp over på sin eneste sønn, og etter sønnens død flyttet dem videre over på sin eneste sønnesønn. Når også sønnesønnen nå er død, blir han en mann uten noe håp for seg selv og sin familie. I stedet reiser han tilbake til et mørkt og lenge avlåst rom i sin hukommelse. Den farlige historien om hvorfor han mistet sin kone og hvorfor de bare fikk ett barn og ett barnebarn, kryper ut derfra.

Til toppen

Lahlums beste spenningsbok
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

De fems tegn
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Anmeldelser De fems tegn

Lahlums beste spenningsbok
Denne originale thrilleren er en forfriskende god utforskning av skyldfølelse og tap, hevn og forsoning.
- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen


 

«De fems tegn» er en vellykket og drivende spennende thriller. Dristig, men forfatteren har lykkes nok en gang»
Terningkast 5, Tvedestrandsposten


«Karakterene er robuste og ekte. Handlingen er stort sett kronologisk og enkel å følge. Vekslingen mellom fortellerstemmene er klar og oversiktlig. Og spenningen øker stadig underveis, aldri til de sitrende, uutholdelige høyder, men likevel til et nivå som får meg til å stadig bla videre. Jeg liker oppbyggingen av historien. Jeg liker denne gamle hevneren. Og jeg liker den danske politietterforskeren.»
Terningkast 5, Bjørnebok blogg

Til toppen