Collini-saken (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 136
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Fall Collini
Oversatt av: Dahl, Sverre
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205462137
Omtale Collini-saken
Hva driver et menneske som aldri har gjort seg skyldig i noe kriminelt, til å drepe? I 34 år har italienske Fabrizio Collini jobbet som verktøymaker hos Mercedes-Benz, ubemerket og hederlig. Men så myrder han en eldre mann på et luksushotell i Berlin. Uten grunn, virker det som.Den unge advokaten Caspar Leinen blir utpekt til forsvarer. Det som først ser ut som en lovende karrieremulighet, blir til et mareritt da han erfarer hvem mordofferet er. Den døde, en ansett tysk industrileder, er bestefaren til hans beste venn. Leinen husker ham som et vennlig, varmhjertet menneske.Igjen og igjen forsøker han å forstå ugjerningen. Uten resultat, ettersom Collini tilstår mordet, men tier om motivet. Og dermed må Leinen forsvare en mann som ikke ønsker et forsvar. En i utgangspunktet håpløs oppgave, men til slutt finner han et spor som har betydning for mye mer enn Collini-saken, og som fører Leinen inn i et skrekkelig kapittel av tysk justishistorie ... VG    Fædrelandsvennen    «Les Ferdinand von Schirach og du har lest noe av det aller fineste europeisk samtidslitteratur har å by på for øyeblikket.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen «Collini-saken er rett og slett noe såpass uventet som en ekte pageturner om skyld og - tro det eller ei - rettssikkerhet. Den tangerer både krim og historisk roman, men er noe helt eget.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen «von Schirach skriver det en kaller klassikere; presist og vakkert, vemodig og erindringsaktig.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Ferdinand von Schirach:

Bøker i serien