Budbringeren (Lydbok-CD)

Serie: Drum-serien 12

Forfatter:

Nytt møte med den eksentriske drapsetterforskeren Skarphedin Olsen!

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Winther-Larsen, Helge
Spilletid: 11:39
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202528751
Kategori: Nordisk krim
Omtale Budbringeren
Kripos-etterforskeren Skarphedin Olsen nyter en bedre middag på nevøen Fredric Drums gourmetrestaurant. Han gleder seg til fisketur til Hessdalen. Utenfor restauranten høres et skudd. Restaurantens siste gjest er skutt. Den drepte er en anerkjent forsker som har tilbragt den siste tiden i Hessdalen. Olsen beordres til å etterforske saken, og fisketuren blir spolert.

Til toppen

Andre utgaver

Budbringeren
Bokmål Innbundet 2016
Budbringeren
Bokmål Ebok 2016
Budbringeren
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Budbringeren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Budbringeren
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Budbringeren

Det gir en god og varm følelse å lese Budbringeren. Ikke på grunn av åndeløs spenning. Mest på grunn av den humrende spesielle stemningen, og de fint tilhogde setningene: "et ansiktsuttrykk som kunne ha skremt fanden opp i sin egen svovelgryte".
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad
 

Gert i god stil
Det lå i kortene at forfatteren Gert Nygårdshaug før eller senere ville ende i UFO-land i Hessdalen. Og når det endelig skjer, gjør han det med stil. (...) For det uortodokse er en vesentlig side av Gert Nygårdshaugs krimromaner. Og i årets roman dyrker han det med uovertruffen sjarm.
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter Gert Nygårdshaug

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr. 

Forfatteren har blant annet gitt utDverghestenNullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap.

BastionenMengele ZooHimmelblomsttreetProst GotvinsGeometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans. 

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.

Til toppen

Bøker i serien