Beatles og jeg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 413
Forlag: Spetakkel
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299963251
Omtale Beatles og jeg

Dette er en liten begivenhet. En bok om verdens største og beste band – med norsk og personlig vinkling. Skrevet så medrivende, med så mange egne, spennende tolkninger at man føler man oppdager The Beatles på nytt.

Yan Friis var der da det skjedde. Da fenomet ble sluppet løs på verden. Fire ungdommer forandret sivilisasjonen fra et platestudio. Vi gjennomlever deres interne drama og oppløsning. Vi kjenner på tidsånden – Vesten i atomfrykt, Norge i puritansk svart/hvitt. Midt oppi dette strever en rotløs Oslo-gutt med skole, vennskap og kjærligheten.

Boka er en bandbiografi, en plategjennomgang, en oppvektsskildring. Men hever seg over nostalgien. Den handler om å være menneske, utlevert til omstendigheter, på vei til å finne seg selv. Her er fryd, smerte og tragikomikk. Trassig utenforskap og mislykkede samleier. Skildret med innlevelse, sjarm og tidvis stor humor. Nyt mens du lytter.

 

Til toppen

Inspirerende lesning
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Flere bøker av Yan Friis:

Anmeldelser Beatles og jeg

“Dette er en liten begivenhet. En bok om verdens største og beste band – med norsk og personlig vinkling. Skrevet så medrivende, med så mange egne, spennende tolkninger at man føler man oppdager The Beatles på nytt."
Kjetil Rolnes

"Herreavdelingens Yan Friis' Beatles-prosjekt startet som lange omtaler på Facebook. Nå er de samlet i en flott utstyrt bok, og bundet sammen med til dels ganske så personlige erindringer fra perioden The Beatles dominerte verden.

Friis har en leken og selvsikker penn. Her viser han også andre sider, vi blir kjent med en sårbar gutt, som stort sett puslet alene på kveldene på gutterommet. Spennet mellom det personlige og det hobby-nerdete krever balansekunst på et visst nivå. Friis bygger et levende tidsbilde, samtidig som musikken spiller en tydelig hovedrolle.

Beatles og jeg formidler både den datidige opplevelsen og analytisk etterpåklokskap. Han har ikke slagside i retning enkeltmedlemmer. Men heldigvis er han ikke like begeistret for alt. Noen synspunkter er overraskende, og inspirerer til gjenhør med musikken."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen