Århundrets kjærlighetssaga (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Inger Elisabeth Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 167
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Århundradets kärlekssaga
Oversatt av: Hansen, Inger Elisabeth
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205421806
Omtale Århundrets kjærlighetssaga
Tikkanens sterke diktberetning fra et ekteskap med alkoholisert mann. Århundrets kjærlighetssaga er en skildring i dikts form av Märta Tikkanens eget ekteskap - hennes fortvilelse over en alkoholisert ektemann, kjærlighet og hat, og problemer med å kombinere forfatterskap og familieliv.Boken ble i 1979 tildelt Nordiske kvinners litteraturpris. I begrunnelsen het det bl.a.: «I et presist og direkte språk gir boka en inntrengende kunstnerisk skildring av konflikter, i kjærlighet, samliv og arbeid, og formidler en dyp, menneskelig opplevelse.» Den mottok også «Tack för boken-medaljen», finske bokhandel- og biblioteksforenings pris i 1979. «Dette er en bok jeg tror jeg aldri kommer til å glemme. Anbefales på det sterkeste!»
AnjaE på bokelskere.no «Märta Tikkanen har en sjelden evne til knivskarp presis formulering. Det finnes knapt en slapp eller innholdsløs linje i hele boken, hvert ord er satt på sin helt rette plass ...»
P.B., Norges Handels- og Sjøfartstidende «Jeg finner det meget forståelig at samlingen ble belønnet med en alternativ nordisk litteraturpris.»
Aksel Rolf Arnesen, AdresseavisenOm Märta Tikkanen på wikipediaMärta Tikkanen forteller om sin nye bok, Emma & Uno, på YouTube

Til toppen

Bøker i serien